1. Home
  2. /
  3. Ellynor története

Üdvözöllek kedves látogató ! Hermecz Eleonóra vagyok. Én készítem az Ellynor Store termékeket. Velem kerülsz kapcsolatba, ha vásárolsz tőlem.

2012-2014 közötti években idős szüleink segítése mellett családi vállalkozásban is dolgoztam. Még nem volt unokánk, de sokszor kellett naprakészen törődni az öregekkel, ami néha teljes embert kívánt. Máskor pedig nem csak órákban, hanem napokban is mérhettem a szabadidőmet. Elkezdtem keresni magamat, festegettem, transzferáltam, csipkét festettem, horgoltam, és ebben az időszakban találkoztam egy budapesti patchwork-ös közösséggel is , tulajdonképpen keresgéltem magamat a DIY világában.

Sok-sok próbálkozás, tanulás után a vintage csatos tárca-varrás keltette fel az érdeklődésemet, amelyet Schlick Barbara mutatott meg egy workshop alkalmával. Nagyon megtetszett a vintage világa, a csipkézés sokfélesége, éreztem, hogy ez igazán nekem való. Hiszen a varrás nem állt távol tőlem, nagyon sok ruhát, kabátot varrtam  a fiaimnak kisgyerek korukban, magamnak ruhákat, blúzokat.

A legelső tárcát 2014 őszén egy antik monogramos kispárna huzatból varrtam az azonos monogramú sógornőmnek. Igazi vintage darabot alkottam, nagyon jól sikerült, a  mai napig használja. Közben jött a karácsonyi ünnep, természetesen a női családtagjaim ajándéka is egy-egy csipkés tárca, vagy vintage vászon neszi lett. Lassan elkezdtem egyre többet készíteni, mert egyre jobban bővült azok sora, akik egy általam varrt csatos tárcát kaptak ajándékba.

Ezzel egyidejűleg fedeztem fel a textilek világát is, amelyre már a patchwork tanfolyamok alatt is felfigyeltem. Csodás designer textileket terveznek napjainkban, de a régi gyolcsok, finom vászon lepedők, csipkék, a szebbnél –szebb csíkos ódon hangulatú lenvásznak is egyre inkább a figyelmem központjába kerültek, ami elém hozta  a vintage, a csatos táskák világát, variálhatóságát és célszerűségét a maguk egyszerűségével. Mindeközben kialakult bennem az az elképzelés, hogy segíteni szeretnék nőtársaimnak azon problémájuk megoldásában – hogyan is tartsunk rendet a táskánkban? Ajándéknak is nagyon hasznos tárgy egy –egy csipkés, vintage Ellynor termék. Nem utolsó sorban kiváló megoldás egy-egy alkalmi toalett kiegészítésére, menyasszonyoknak, örömanyáknak a esküvői alakalmi öltözékük teljes harmóniájának a valósításához.

Így, már nem volt más, csak el kellett döntenem, hogy rálépjek-e erre az útra, elindulok-e a csatos tárca-táska varrás útján, kilépjek-e a nyilvánosság elé? Mindenfelől bátorításokat kaptam. Legfőbb támogatóm a férjem, akinek nem tudok elég hálás lenni ezért, mindenben számíthatok rá.

2015 november 2-án indult el a magánvállalkozásom.

Ahol még találkozhatsz velem:

Köszönöm kedves látogató, hogy benéztél hozzám !